Professionals del Servei d'Oftalmologia revisen la vista a més de 120 nens de Girona en situació de risc social

Foto d'un nen durant la revisió de la seva vista.

Professionals del Centre d'Especialitats Güell (oftalmòlegs, optometristes, infermeres, administratives i zeladors) han participat en la revisió de la vista de 130 nens i nenes de Girona i Salt. Aquesta iniciativa forma part del programa Invulnerables amb visió, un projecte contra la pobresa infantil liderat per “la Caixa”, Natural Optics Group i Sor Lucía Caram. Es tracta d’una acció que es du a terme arreu de Catalunya, per tal de vetllar per la salut visual dels nens com a un pas indispensable per garantir el seu benestar integral i el suport fonamental per al seu desenvolupament cognitiu.

Després d’haver passat per Manresa i Lleida, aquesta tercera jornada ha tingut lloc aquest dissabte 4 de maig a les consultes d’oftalmologia Centre d’Especialitats Güell, de l’Hospital Universitari de Girona Josep Trueta. L’han fet possible els professionals del Servei d’Oftalmologia i del Centre d’Especialistats Güell que han participat a la campanya de forma voluntària, alhora que la institució ha cedit les instal·lacions i l’equipament per poder dur a terme les visites. Ha començat a les 8:30h del matí i s’ha allargat fins al migdia.

Entre 120 i 130 nens i nenes d’entre 6 i 18 anys, gran part d’ells beneficiaris del programa Invulnerables, han estat visitats voluntàriament per oftalmòlegs i optometristes del Trueta, a les consultes ubicades al Güell. Tots els que necessiten una prescripció han pogut escollir les seves ulleres amb els professionals de Natural Òptics Group, empresa nacional amb seu a Lleida referent dins del sector de l’òptica amb més de 30 anys d’història i 650 òptiques associades.

Es té previst que fins al mes de juny, s’hagi arribat a 600 nens i nenes d’arreu de Catalunya.

Amb aquesta iniciativa, que un cop més suma voluntat pública i privada, els promotors d’Invulnerables volen ajudar a prevenir problemes visuals dels nens.

Càritas Diocesana de Girona, entitat coordinadora del programa al territori, impulsa aquesta iniciativa acompanyant a les famílies i donant suport als professionals especialitzats per garantir el bon funcionament de la jornada, així com amb el suport dels representants de les diferents entitats que presten serveis de reforç educatiu del programa.                                                                                    

L’Acadèmia Americana d’Oftalmologia, afirma que els problemes visuals afecten un de cada quatre nens en edat escolar. Per això, és fonamental identificar problemes visuals que puguin afectar el desenvolupament acadèmic i promoure una prevenció que ajudi a evolucionar evitant les limitacions visuals. Si un 25% de la població estudiantil és susceptible de tenir problemes visuals no detectats com la miopia, hipermetropia, astigmatisme o l’ull gandul, cal posar remei, i mai els esforços en aquesta línia seran suficients.

“Invulnerables amb visió” aposta amb ambició per una visió saludable que és sinònim de bona qualitat de vida per als infants, així com en la detecció, estimulació i suport.

 

Professional revisant la vista a una nena.   Professional revisant la vista a una nena.

  Professional revisant la vista a un nen.  Professional revisant la vista a una nena.

Foto en grup dels professionals del Servei d'Oftalmologia  Foto dels professionals del Servei d'Oftalmologia durant la presentació.

HOSPITAL
Dissabte, 4 Maig 2019