DesCORda't, exposició fotogràfica al Trueta, sobre les cicatrius que deixen les operacions a cor obert

DesCORda't. exposició fotogràfica al Trueta

Del 9 d’abril al 7 de juny, a l’Hospital Universitari Dr. Josep Trueta acull una exposició fotogràfica on infants, joves i adults, la majoria amb cardiopatia congènita, es descorden per mostrar-nos la seva cicatriu com a símbol de vida i fortalesa. DesCORda't és un projecte fotogràfic promogut per la Raquel Llorens que descorda un tema delicat com és la cicatriu resultant d'una intervenció a cor obert.

La gran majoria de persones amb cardiopatia congènita han de ser intervingudes quirúrgicament i una de les conseqüències que se'n deriva és la cicatriu. Les cicatrius, estèticament o psicològicament, tenen un gran impacte, tant en la persona com en el seu entorn més proper. La Raquel Llorens ha estat operada a cor obert i coneix molt bé tot el procés per això ha volgut materialitzar aquest viatge interior en un projecte fotogràfic que ha compartit amb 29 persones més.

L’Hospital Universitari Dr. Josep Trueta ha estat interessat a acollir aquest projecte ja que les repercussions físiques i psicològiques que comporten les cicatrius, afecten moltes persones i famílies i cal exposar-les sense por. L’AACIC, Associació de Cardiopaties Congènites, treballa des del 1994 per millorar la qualitat de vida de les persones que han nascut amb una cardiopatia o que l’han adquirit a la infantesa i la de les seves famílies, dóna a conèixer el que significa viure i conviure amb una cardiopatia congènita i promou la recerca de l’impacte psicoemocional d’aquest grup de patologies.

Sabies que cada setmana neixen 14 infants amb cardiopatia congènita? És la patologia congènita amb l’índex més alt d’incidència, 1 de cada 120 naixements.

A la demarcació de Girona s’estima que hi ha 2.860 persones amb un problema de cor de naixement. La societat ha d’estar preparada per afavorir la seva integració social, educativa i laboral.

HOSPITAL
Dijous, 11 Abril 2019