L'Oncolliga dona 23.232 euros que permetran adquirir 10 butaques noves a la Unitat Polivalent d'Alta Intensitat de Cures (UPIC)

La Fundació Oncolliga farà una donació als hospitals gironins per millorar el confort i el diagnòstic dels malalts de càncer gràcies a les aportacions recollides en la darrera edició de l’Oncotrail, que va tenir lloc els passats 6 i 7 d’octubre. A l'Hospital Trueta es destinaran un total de 41.817 euros: 23.232 que es destinaran a l'adquisició de 10 butaques per a la Unitat Polivalent d'Alta Intensitat de Cures a la planta 5a i 18.585 euros que rebrà ICO Girona i que també destinaran a l’adquisició de 8 butaques més. Les de la UPIC estan pensades per ser més comfortables per als pacients i també facilitar la seva mobilitat a l'hora de seure i aixecar-se, mentre que les butaques que adquirirà l'ICO estan destinades a millorar el confort de pacients i acompanyants durant les sessions de tractament.

L’Oncotrail és una cursa solidària de 100 quilòmetres per equips que va néixer el 2013 amb l’objectiu de recaptar fons per millorar les condicions de vida dels malalts de càncer de les comarques gironines i els seus familiars. El fet que l’organització va íntegrament a càrrec de voluntaris fa d’aquesta prova un esdeveniment esportiu i solidari únic, amb la participació enguany d’unes 600 persones entre avituallaments i logística, fisioterapeutes, podòlegs, serveis sanitaris i forestals.

Des d'aquestes línies volem agrair a l'Oncolliga i Oncotrail la seva labor solidària, que en la seva anterior edició j va donar 23.000 euros a l'Hospital Trueta que van permetre posar en marxa una Àrea de Biologia Molecular al Servei d'Anatomia Patològica. L’aportació de l’entitat, provinent dels donatius fets pels equips participants a l’Oncotrail 2017, va servir per adquirir nous aparells que permeten una major precisió en la indicació terapèutica dels pacients oncològics.

HOSPITAL
Dilluns, 21 Gener 2019