Jornada de conscienciació sobre la identificació de pacients

L’Hospital Universitari de Girona Dr. Josep Trueta acull, per tercer any consecutiu, una campanya de conscienciació sobre la identificació de pacients. Amb aquesta acció, adreçada tant a professionals com a usuaris i familiars o cuidadors, es pretén conscienciar de la importància d’anar ben identificats amb la polsera o braçalet que els facilita el centre hospitalari mentre es roman ingressat o quan cal fer-se alguna prova i/o procediment.

Al llarg del matí, a vestíbul del Trueta hi ha una taula informativa on professionals del centre informen i eduquen a pacients, familiars o cuidadors sobre el funcionament del braçalet d’identificació i de la importància de la verificació de les dades del mateix, de no retirar el braçalet fins a la sortida de l’hospital i d’informar als professionals si les dades no són correctes, s’han esborrat o han perdut el braçalet.

La identificació del pacient és fonamental per a la seva seguretat, constitueix el mecanisme més eficaç per prevenir esdeveniments adversos i evitar problemes i complicacions associades a errors en la pràctica clínica, errors en la medicació, en proves diagnostiques, etc.

Així mateix, el procés d’identificació no acaba només en col·locar el braçalet d’identificació al pacient; és responsabilitat de tot el personal sanitari confirmar la identificació activa del pacient en totes les situacions de manera verbal amb el propi pacient i/o familiars o cuidadors. Cal demanar als pacients que s’identifiquin amb el nom cognom i edat abans de rebre qualsevol medicament , prèvia una prova i/o intervenció, i animar-los a que tant ells com els seus familiars o cuidadors siguin participants actius en la seva identificació.

Us deixem amb aquests vídeos, adreçats a professionals i usuaris, que expliquen perquè és important portat el braçalet identificatiu i com s'ha de dur a terme una correcta identificació del pacient:

 

HOSPITAL
Dimecres, 28 Novembre 2018