Comunicat de premsa en relació als professionals d'anestesiologia de l'Hospital Trueta de Girona

Des de l’Hospital Universitari de Girona Dr. Josep Trueta s'és conscient de les dificultats per contractar nous professionals d’anestesiologia, per la gran demanda que hi ha d'aquesta especialitat arreu del país, arran de l'increment sostingut de l'activitat quirúrgica i de procediments d'alta complexitat que requereixen de la col·laboració d'aquests especialistes. Darrerament, 6 anestesiòlegs han causat baixa del Trueta per motius diversos i evidentment hi ha la voluntat de cobrir aquestes vacants. Actualment està confirmada la incorporació d’un anestesiòleg al gener i dos mes el mes de maig, mentre es continuen fent gestions per tenir la plantilla d'anestesiòlegs necessàries per fer front a l'increment d'activitat. L’any 2016 el servei disposava d'una mitjana anual de 35 anestesiòlegs (facultatius i residents), al 2017 de 38 i la mitjana d’aquest any 2018 és de 37.

Essent conscients de la situació, i a banda de la recerca de professionals, des del centre s'estan fent altres accions, com ara la potenciació de la formació de residents d’aquesta especialitat en el Trueta. En aquest sentit, s'ha guanyat una plaça de resident més de l’especialitat, passant de 2 a 3 a l'any. Actualment hi ha 10 MIR formant-se al servei amb la idea que la majoria puguin exercir com anestesiòlegs al Trueta quan acabin el seu període de formació.

Fins al moment, s’ha pogut incrementar lleugerament l'activitat.  L’any 2017 es van realitzar 11.265 intervencions, un 5,07% més que l’any 2016, i enguany fins a 31 d’agost se n’havien fet 7.785, un 1,1% més que el mateix període de l’any anterior. Des de l’Hospital Trueta es prioritzen els procediments més complexes de les diferents especialitats, en especial la cirurgia oncològica, la cirurgia cardíaca i els procediments garantits. Actualment a l’Hospital Trueta hi treballen un total de 452 metges, dels quals 111 són MIR, mentre que l’any passat hi havia 426 metges, dels quals 109 en formació per a l'especialitat.

 

HOSPITAL
Divendres, 28 Setembre 2018