El Trueta millora la mobilitat en el recinte hospitalari perquè sigui més accessible per a les persones minusvàlides

També s’han fet més accions per potenciar l’ús de la bicicleta entre el personal, com a mitjà de transport sostenible i saludable

L’Hospital Universitari de Girona Dr. Josep Trueta vol ser un centre més accessible per a les persones amb mobilitat reduïda. És en aquest sentit que durant les darreres setmanes s’han fet accions de millora al recinte hospitalari pel que fa a la circulació rodada i de vianants. L’objectiu és reduir més les barreres arquitectòniques, facilitar l’aparcament a les persones minusvàlides i potenciar l’ús de les motos i, especialment, de les bicicletes com a transport per arribar al centre, sobretot per als treballadors. Aquestes accions s’han fet amb la col·laboració de l’Ajuntament de Girona, que ha assessorat el centre pel que fa a la mobilitat de vehicles.

Així, s’ha reordenat la circulació rodada per la plaça, cosa que ha permès tallar un petit vial que s’ha transformat en pas de vianants, i s’han rebaixat les voreres per facilitar l’accés a usuaris de cadires de rodes i cotxets. S’ha aprofitat per eliminar altres barreres arquitectòniques que encara hi havia al recinte.

Aquestes accions de pacificació de l’entorn del Trueta han previst també la creació de sis places de pàrquing més per a persones amb discapacitat, que han passat de 12 a 18 places, i s’han habilitat tres zones de càrrega i descàrrega per a pacients, atès que fins ara no n’hi havia cap.

Aquestes accions de responsabilitat social corporativa tenen per objectiu facilitar l’accés fins al davant de l’Hospital a les persones amb problemes de mobilitat i als acompanyants, que poden recollir i portar els pacients a l’entrada del centre. Això ha comportat anul·lar les places de pàrquing convencionals per reconvertir-les per als nous usos.

Una altra de les línies de treball ha estat la potenciació de l´ús de mitjans de transport alternatius al vehicle particular, pensats sobretot per al personal. Així, s’ha creat una nova zona específica d’aparcament de bicicletes i quasi s’ha doblat l’espai destinat a motos (que ha passat de 36 a 62 places). La potenciació d’aquests mitjans de transport entre els professionals del centre ja va començar fa uns anys, amb la reconversió de places per a vehicles (al pàrquing de treballadors) en aparcaments de bicicletes, que tenen més cabuda i, sobretot, potencien un mitjà de transport més sostenible per al medi ambient i més saludable.

Fa uns anys enrere la direcció de l’Hospital ja va fer accions amb ajuntament de Girona i TMB i altres empreses per millorar el transport públic, tant pel que fa als busos urbans de l’àrea metropolitana com les línies d’autobusos que venen d’altres poblacions. Des de fa uns tres anys, s’ha apostat per la bicicleta com a mitjà de transport i justament fa un any, a iniciativa d’un grup de metges residents, es va iniciar la campanya #TruetaPedala per promocionar l’ús de la bicicleta.

Cal recordar que el Trueta també  disposa d’un pàrquing per a usuaris, gestionat per MIFAS, al costat de l’edifici ambulatori i que els treballadors que utilitzen el transport particular també tenen un pàrquing específic a la seva disposició. 

 

 

 

HOSPITAL
Divendres, 13 Abril 2018