El Trueta posa en funcionament una cabina de fototeràpia d’última generació per al tractament de malalties de la pell

A partir del mes de març, funcionarà matí i tarda i  la utilitzaran una cinquantena de pacients cada dia, especialment per tractar la psoriasi

Aquest mes de febrer, l’Hospital Universitari de Girona Dr. Josep Trueta ha posat en funcionament una cabina de fototeràpia d’última generació per al tractament de diverses malalties de la pell. El pacient hi està dempeus mentre l’aparell emet radiacions ultraviolades de diferents tipus i intensitats, a través de diverses làmpades de dos metres d’alçada que permeten una irradiació homogènia a tot el cos.

El sistema està monitorat en tot moment des d’un ordinador controlat per professionals d’infermera del Servei de Dermatologia.

Es tracta de l’aparell de fototeràpia més evolucionat de la Regió Sanitària, que es destina al tractament de diverses malalties cutànies que tenen en comú un origen inflamatori, autoimmunitari o tumoral. Està especialment indicat en les formes extenses de malalties freqüents, com la psoriasi o l’èczema atòpic. També s’hi poden tractar pacients amb moltes altres afectacions de la pell, ja que el tractament s’adequa a les necessitats de cada usuari.

A partir del mes de març, el Gabinet de Fototeràpia funcionarà matí i tarda i es calcula que hi passaran una cinquantena d’usuaris cada dia. Els que hi acudiran més freqüentment són els pacients amb psoriasi, una malaltia que afecta el 2 % del total de la població.

Fotografies per descarregar:

Cabina de fototeràpia
Equip de professionals que composen el Gabinet de Fototeràpia

HOSPITAL
Divendres, 2 Març 2018