El Banc de Sang, en obres al Trueta per ampliar i millorar l’espai de donació

L’espai de donació permanent que hi ha a l’Hospital Dr. Josep Trueta de Girona està en obres fins a finals d’any

El centre continua obert amb el mateix horari, però les obres estan reduint el nombre de donants

En Banc de Sang i Teixits a l’Hospital Dr. Josep Trueta de Girona està a l’equador de les obres de reforma que han de millorar i ampliar l’espai de donació i els laboratoris.

Quan hagin finalitzat les reformes, el Banc passarà de tenir 5 lliteres a tenir-ne 6, fet que permetrà augmentar el nombre de donacions que es registren anualment i que actualment se situa en les 4.000 donacions de sang i més de 1.000 de plasma.

El Banc de Sang continuarà ubicat al mateix espai de la planta baixa de l’hospital. També mantindrà l’horari habitual de dilluns a divendres laborables de 9 a 14 i de 16 a 20 hores. 

Baixada de donacions

Des de que van començar les obres, fa un mes i mig, la donació s’ha reduït lleugerament a l’hospital, passant d’unes 15 donacions diàries a només 10, el que suposa una reducció del 30%.

Avui, en el conjunt de Catalunya hi ha sang per a les necessitats dels propers 6 dies, un nivell que es considera baix. Les reserves dels grups menys freqüents, com l’A negatiu o el 0 negatiu, se situen en només 2 dies.

HOSPITAL
Dijous, 9 Novembre 2017