Una cinquantena de professionals debaten sobre la patologia reumàtica inflamatòria en els infants

Han ressaltat la importància d’identificar aviat la malaltia i adequar-hi el tractament per evitar futures discapacitats

Una cinquantena de professionals de reumatologia, pediatria, oftalmologia i d’altres especialitats han debatut avui a l’Hospital Dr. Josep Trueta sobre diversos aspectes de la reumatologia pediàtrica. A la Jornada, organitzada pels serveis de Pediatria i Reumatologia dels hospitals Dr. Josep Trueta i Santa Caterina, s’han posat en comú els coneixements de la patologia reumàtica inflamatòria en els infants amb l’objectiu d’identificar quin són susceptibles de patir-ne i de tractar-los adequadament al més aviat possible per tal d’evitar futures discapacitats.

La Jornada s’ha estructurat en diverses taules rodones en les quals s’han tractat patologies com ara l’artritis idiopàtica juvenil, l’espondiloartritis infantojuvenil, la uveïtis en malalties reumatològiques, així com les malalties autoinflamatòries i les principals indicacions i els efectes adversos de diversos tractaments biològics en reumatismes pediàtrics.

Les malalties reumàtiques de l'edat pediàtrica són diferents a les dels adults. Els infants presenten característiques pròpies pel que fa a símptomes, diagnòstic,  tractament i pronòstic, de manera que cal abordar les seves malalties de forma específica.

Funcionament integrat de la Unitat

Des de fa un any la Unitat de Reumatologia funciona de manera integrada entre els hospitals Dr. Josep Trueta de Girona i Santa Caterina de Salt. En formen part especialistes reumatòlegs dels dos centres hospitalaris, que treballen en estreta col·laboració amb altres serveis assistencials, de manera que l’equip de professionals funciona de forma conjunta i com una sola Unitat entre els dos hospitals.

Fotografies per descarregar

La Dra. Patrícia Reyner, a la presentació inaugural de la Jornada
Moment de la Jornada de Reumatologia Pediàtrica, organitzada pels serveis de Pediatria i Reumatologia dels hospitals Dr. Josep Trueta i Santa Caterina
Intervenció de la Dr. Montse Gispert del servei de pediatria, parlant de l'Artritis idiopàtica juvenil a la jornada

 

 

HOSPITAL
Dijous, 9 Novembre 2017