Carles Lama i Sofia Cabruja protagonitzen el nou concert solidari de l’IDIBGI per recaptar fons per a la recerca

Els pianistes Carles Lama i Sofia Cabruja seran els protagonistes del nou concert solidari a benefici de l’Institut d’Investigació Biomèdica de Girona (IDIBGI), que tindrà lloc a l’Auditori de Girona el proper diumenge 14 de maig, a les 7 de la tarda. El duet gironí, que estarà acompanyat a l’escenari per l’orquestra Terres de Marca sota la batuta de Daniel Mestre, interpretarà un recull de música de pel·lícules. Les entrades costen 25 euros i es poden comprar al web de l’Auditori: www.auditorigirona.org. El concert compta amb el suport de l’Ajuntament de Salt i de l’Ajuntament de Girona.

En l’acte de presentació del concert, que ha tingut lloc aquest matí a la seu de l’IDIBGI a Salt, hi ha participat Jordi Barretina, director de l’IDIBGI; Eva Rigau i Isabel Alberch, regidores de Cultura i de Salut, Sanitat i Gent Gran de l’Ajuntament de Salt, respectivament; i els pianistes Carles Lama i Sofia Cabruja, que han destacat la importància de la col·laboració entre el món científic i els diferents àmbits de la societat. El duet d’artistes han creat una plataforma anomenada “Concerts 4 Good” que té l’objectiu de donar suport a diverses causes socials i donar-les visibilitat a través de la música: “La música de cinema és la gran música clàssica del segle XX, que tothom reconeix i emociona”. La regidora de Cultura de Salt, Eva Rigau, ha demanat la participació del públic en aquest tipus d’actes i ha desitjat que aquestes iniciatives “tinguin un llarg recorregut, perquè la investigació d’avui és la medicina de demà”. De fet, tots assistents han declarat la seva voluntat d’institucionalitzar aquest concert i poder fer-lo anualment. “Al concert tindrem l’oportunitat de donar a conèixer la important tasca desenvolupada per l’IDIBGI”.

Aquest concert s’emmarca dins la campanya iniciada per l’IDIBGI amb l’objectiu d’incentivar la recaptació de fons privats per impulsar la recerca a les comarques gironines i donar-li visibilitat. Entre les accions impulsades per l’entitat també cal destacar la campanya “Empresaris per a la Recerca”, que potencia la col·laboració entre el món empresarial i el científic, relació que és bàsica per trobar solucions als problemes de salut que afecten la societat. És ben sabut que la qualitat de l’assistència que reben els pacients està estretament relacionada amb la qualitat de la recerca, que alhora causa un impacte positiu al territori. Entre les empreses que ja formen part dels Amics de l’IDIBGI cal destacar Friselva, Roberlo, Ferrallats Armangué, König, Concentrol o la Fundació Castell de Perelada, entre d’altres.

L’IDIBGI té una plantilla de 80 persones i agrupa més de 250 investigadors de diverses institucions de l’entorn: la Universitat de Girona, l’Institut Català de la Salut (l’Hospital Universitari de Girona Josep Trueta i l’àmbit d’atenció primària), l’Institut d’Assistència Sanitària (IAS), l’Institut Català d’Oncologia (ICO) i l’Institut de Diagnosi per la Imatge (IDI). Actualment gestiona 43 projectes de recerca nacionals i internacionals, té més de 337 estudis d'investigació clínica en curs, participa en diferents xarxes científiques i forma part de la plataforma de biobancs de l'Institut de Salut Carlos III. En els darrers tres anys ha publicat 697 articles en revistes internacionals amb un factor d'impacte mitjà de 4,45 i 51,94% en el primer quartil de l'especialitat. L’IDIBGI ha estat reconegut recentment com el Millor centre de recerca en salut de l’Estat espanyol segons el prestigiós rànquing internacional SCIMAGO 2016.

HOSPITAL
Dijous, 4 Maig 2017