Jornada "Cor i esport"

Divendres, 16 Novembre 2018

El proper divendres 30 de novembre al matí,  la sala d'Actes de l'Hospital Dr. Josep Trueta acollirà la jornada "Cor i esport". La sessió està organitzada per la Societat Catalana de Cardiologia juntament amb l'Acadèmia de Ciències Mèdiques de Catalunya i Balears, i comptarà amb la participació de diversos professionals del centre hospitalari.

El Trueta acull un curs d’ecocardiografia transesofàgica avalat per la Societat Europea d’Anestèsia Cardiotoràcica

Divendres, 16 Novembre 2018

L’objectiu és que els assistents, un grup de 12 persones, adquireixin habilitats per poder realitzar aquest tipus de proves diagnòstiques i poder-les interpretar

L’Hospital Universitari de Girona Dr. Josep Trueta acull avui i demà un curs d’ecocardiografia transesofàgica (ETE), organitzat pel grup EchoSim ―un col·lectiu d'anestesistes cardíacs del Regne Unit i de l’Estat espanyol, dirigit per Marc Vives, adjunt del Servei d'Anestesiologia i Reanimació del Trueta.

Conferencia de prestigi "“Epigenètica i Malaltia: Del Coneixement a les Aplicacions”

Dimecres, 14 Novembre 2018

L’Associació de Facultatius Jubilats Dr. Josep Trueta us convida a la Conferencia de prestigi "“Epigenètica i Malaltia: Del Coneixement a les Aplicacions”, que enguany anirà a càrrec del Dr. Manel Esteller, director del programa d’Epigenètica i Biologia del Càncer de l’Institut d’Investigacions Biomèdiques de Bellvitge (IDIBELL) a Barcelona i cap del Grup d’Epigenètica del Càncer.

El Trueta acull dissabte una jornada informativa sobre el lupus, una malaltia que afecta principalment dones

Dimarts, 13 Novembre 2018

Durant la sessió es presentarà l’Associació Catalana de Lupus Eritematós Generalitzat

El lupus és una malaltia del sistema immunitari que afecta principalment dones, i que es pot presentar en diferents graus de gravetat

El lupus eritematós sistèmic (LES), conegut habitualment com a lupus, és una malaltia del sistema de defensa; és a dir, del sistema immunitari. En les persones afectades de lupus, aquest sistema immunitari ataca les cèl·lules de l’organisme mateix i els seus teixits, i produeix inflamació i lesions amb diferents graus de gravetat.

Encara podeu realitzar la vostra inscripció a la XI Jornada d'Àrees Bàsiques de Salut de Girona fins el 16 de novembre

Dilluns, 12 Novembre 2018

Us recordem que el proper 22 de novembre tindrà lloc a Roses, la XI Jornada d'Àrees Bàsiques de Salut de Girona que porta per títol "Ara et toca a tu, ara ens toca a tots". El dia 16 també és l'últim dia per realitzar la vostra inscripció: http://icsgirona.cat/ca/contacta/1344

Els responsables del programa Nens en Moviment recullen el Premi Estratègia NAOS, del Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat

Dilluns, 12 Novembre 2018

La infermera Anna Reñé i la pediatra Esperanza Moreno han recullit aquest matí el Premi Estrategia NAOS del Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat pel programa Nen@s en moviment, que impulsa l’ICS a Girona i l’IAS.

Professionals de l'Atenció Primària fan actuacions de sensibilització en motiu del Dia Mundial Sense Alcohol

Dilluns, 12 Novembre 2018

Els professionals de diferents Equips d'Atenció Primària de Girona es mobilitzen per fer actuacions de sensibilització per un bon consum d'alcohol, no abusiu, coincidint amb la IX Setmana del cribratge de l'alcohol i el Dia Mundial Sense Alcohol que se celebra el dia 15 de novembre.

L’accessibilitat, la confidencialitat i la participació centren l’Onzena Jornada d’Administratius Sanitaris a Girona

Dijous, 8 Novembre 2018

El Premi a la Millor Comunicació ha estat per a un pla per potenciar la confidencialitat al CAP i el Premi al Millor Pòster, per a un treball sobre un xat intern per a professionals.

Prop de 1.200 administratius sanitaris de l’Institut Català de la Salut, procedents d’arreu de Catalunya, han participat avui a l’onzena edició de la Jornada d'Administratius Sanitaris de l'ICS, centrada en l'atenció als usuaris dels centres de salut d’atenció primària i hospitalària. La Jornada s’ha celebrat al Palau de Congressos de Girona en un ambient molt participatiu, amb debats entre els ponents i el públic sobre tres grans aspectes de la relació dels professionals sanitaris amb els usuaris: la facilitat de l’accés als serveis assistencials, la confidencialitat de les dades personals i la participació de la ciutadania mateixa en l’accés al sistema sanitari.

1.200 professionals participaran a Girona a la XI Jornada d’Administratius Sanitaris de l’ICS

Dimecres, 7 Novembre 2018

Un total de 1.200 administratius sanitaris de l’Institut Català de la Salut, procedents d’arreu de Catalunya, participaran aquest dijous a l’onzena edició de  la Jornada d'Administratius Sanitaris de l'ICS, centrada en l'atenció a la ciutadania dels centres de salut d’atenció primària i hospitalària, i que enguany ha estat organitzada a Girona.

El Servei d'Otorinolaringologia fa les primeres operacions amb cirurgia robòtica

Dimarts, 6 Novembre 2018

El Servei d'Otorinolaringologia va realitzar ahir les dues primeres intervencions quirúrgica amb el robot Da Vinci Xi. En concret, van extirpar dos tumors, un a la base de la llengua i un altre orofaringi. Les intervencions van anar a càrrec dels doctors Marc Tobed, Antoni Borés i Jordi Lluansí, que van comptar també emb el suport del Dr. David Virós de l'Hospital Germans Trias i Pujol de Badalona, juntament amb l'equip d'anestesiologia i infermeria. Les dues operacions van ser un èxit.

Pàgines