II Jornada de Divulgació de l’Aturada Cardíaca a Ripollès

Divendres, 20 Octubre 2017

El dia 15 d’octubre es va celebrar la II Jornada de Divulgació de l’Aturada Cardíaca a Ripoll amb la col·laboració de diferents entitats (Comissió de Salut Comunitària, Mossos d’Esquadra, SEM, Protecció Civil, Ripollès Cor, Creu Roja, Bombers i personal sanitari de la comarca del Ripollès) amb motiu del  Dia Europeu de Conscienciació de l’Aturada Cardiorespiratoria que aquest any té el lema “la ciutadania salva vides”. Aquesta Jornada ha estat dirigida a tota la població; en ella s’ha fet formació pràctica amb DEA i sense d’una aturada cardiaca, s’ha donat informació oral i escrita  i ha tingut molt bona resposta pels assistents.

El Trueta és el primer hospital català que implanta una nova vàlvula cardíaca biològica que augmenta el rendiment

Divendres, 20 Octubre 2017

A més d’oferir uns 20 anys de funcionament òptim, aquesta vàlvula permet la renovació per via percutània, cosa que evita les reoperacions a cor obert que calia fer fins ara

El Servei de Cirurgia Cardíaca de l’Hospital Universitari de Girona Dr. Josep Trueta ha implantat aquest octubre una innovadora vàlvula cardíaca a un pacient de 66 anys que patia una valvulopatia aòrtica. Es tracta d’una pròtesi de teixit biològic que millora notablement les vàlvules de característiques similars que s’apliquen habitualment, que tenen com a principal inconvenient la calcificació i el deteriorament que afecta el seu funcionament i obliga a fer una reoperació al pacient al cap d’uns 15 anys de la intervenció. 

El grup intersectorial de Salut Comunitària de l’Àrea Bàsica de Salut de Vilafant se suma a la lluita contra el càncer de mama

Dijous, 19 Octubre 2017

El grup intersectorial de Salut Comunitària de l’Àrea Bàsica de Salut (ABS) de Vilafant ha volgut mostrar el seu compromís en treballar plegats en la lluita contra el càncer de mama, fent un acció conjunta coincidint amb el Dia Mundial d’aquesta malaltia que se celebra avui 19 d’octubre. Aquest grup està integrat per professionals de l’Equip d’Atenció Primària de Vilafant, professionals de les farmàcies de l’ABS, regidors dels ajuntaments que conformen  l’ABS,  i membres de l’Associació Espanyola Contra el Càncer, de l’Oncolliga i del Grup Iris de Alt Empordà.

Congrés de la Sociedad Española de Epidemiologia y Salud Pública Oral (SESPO)

Divendres, 13 Octubre 2017

XXIII Congrés de la Sociedad Española de Epidemiologia y Salud Pública Oral (SESPO) que es farà al Palau de Congressos de Girona el dies 20 i 21 d'octubre, organitzat per odontòlegs gironins.

Conferència de prestigi al Trueta sobre darrers avenços en fotònica i nanomedicina

Dimecres, 11 Octubre 2017

L’Associació de Facultatius Jubilats Dr. Josep Trueta us convida a la Conferència de Prestigi "Meravelles que es fan amb llum: darrers avenços en fotònica i nanomedicina", que anirà a càrrec de Lluís Torner, director fundador de l'Institut de Ciències Fotòniques (ICFO).

L'acte tindrà lloc el 10 de novembre a les 12h a la sala d'actes de l'Hospital Trueta i és obert a tot el públic. Pels qui estigueu interessats en assistir-hi, us fem extensiva la invitació:

El Trueta adequa un dels quiròfans perquè s’hi pugui fer radioteràpia durant la cirurgia de càncer de mama en un grup de pacients seleccionades segons criteris clínics

Dimarts, 10 Octubre 2017

Darrerament l’Hospital ha destinat 600.000 euros a millorar el Bloc Quirúrgic, que s’ampliarà en els propers anys amb 5 sales d’operacions més

XXIV Curs de formació de residents en patologia cerebrovascular de la Sociedad Española de Neurología

Dimecres, 4 Octubre 2017

El Servei de Neurologia de l'Hospital Universitari de Girona Dr. Josep Trueta -Hospital Santa Caterina ha organitzat el  XXIV Curs de patologia cerebravascular per a residentes de neurologia de la Sociedad Española de Neurología, que se celebra des d'avui dia 4 d'octubre i fins al dia 6 a Girona. El curs compta amb la participació de 35 inscrits, que han estat escollits de diferents centres hospitalaris d'arreu de l'estat per al seu interès en l'ictus.

La nova Unitat d’Arrítmies del Trueta permetrà implantar fins a 120 desfibril·ladors i fer 300 estudis electrofisiològics cada any

Divendres, 29 Setembre 2017

Les obres ja han començat i la Unitat entrarà en funcionament abans d’acabar l’any

La Unitat d’Arrítmies de l’Hospital Universitari de Girona Doctor Josep Trueta entrarà en funcionament abans d’acabar l’any, després que aquest setembre s’hagin iniciat les obres d’adequació dels espais que ocuparà. La posada en marxa de la nova Unitat del Servei de Cardiologia dotarà el Trueta i tota la Regió Sanitària d’un equipament de primer nivell amb aparells d’última generació, cosa que  capacitarà l’Hospital per dur a terme unes intervencions que fins ara s’havien de programar a hospitals de Barcelona.

10ª Jornada d'Actualització en Endocrinologia

Dijous, 28 Setembre 2017

El proper 7 de novembre tindrà lloc la 10ª edició de la Jornada d'Actualització en Endocrinologia, organitzada per la Unitat de Diabetis, Endocrinologia i Nutrició Territorial de Girona (UDENTG), de l'Hospital Universitari de Girona Dr. Josep Trueta. La jornada es durà a terme a l'Auditori Josep Irla a l'edifici de la Generalitat a Girona. El curs està especialment pensat per a metges de medicina familiar i comunitària, metges hospitalaris, endocrinòlegs i altres especialistes amb interès per aquest camp així com professionals de la infermeria.

Curs d'Actualització en Proctologia

Dijous, 28 Setembre 2017

Segona edició del curs D'Actualització en proctologia, organitzat per la fundació IdIBGi i pel servei de Cirurgia General i Digestiva de l'Hospital Dr. Josep Trueta, que tindrà lloc a la sala d'Actes de l'Hospital Dr. Josep Trueta el dia 29 de novembre. Dirigit a llicenciats en medicina i diplomats en l’àmbit sanitari, especialment a metges d’Atenció Primària i d’Urgències.

Pàgines