Cirurgia ortopèdica i traumatologia

Servei Assistencial

Presentació

El Servei de Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia (COT) de l’Hospital Universitari de Girona Dr. Josep Trueta és el servei de referència de l’especialitat dins el conjunt de les comarques gironines, oferint assistència especialitzada a una població de gairebé 275.000 persones, incloent-hi les 7 àrees bàsiques de referència (Girona Sta. Clara, Montilivi, Can Gibert del Plà, Taialà, Sarrià, Celrà i Banyoles).

Situat a la 6ª planta de l’Hospital Universitari de Girona, compta amb 28 llits i un equip de 60 professionals que s’ocupen directament de la cura i tractament de les persones amb malalties de l’aparell locomotor.  

El Servei es divideix en una Secció de Traumatologia, que s’encarrega del tractament dels pacients amb lesions traumàtiques, i una Secció d’Ortopèdia, que s’ocupa del diagnòstic i tractament del conjunt de malalties que afecten l’aparell locomotor.

Dins la Cartera de Serveis que ofereix la Unitat, com a centre de referència de les comarques gironines, s’inclouen les principals patologies i procediments de l’aparell locomotor.

El Servei és especialment rellevant com a centre de referència en pacients amb patologia d’esquena, complicacions de les intervencions de pròtesi de maluc i genoll (incloent-hi una Unitat de Sèptics per al tractament d’infeccions de pròtesi i revisions d’artroplàsties d’extremitat superior), tractament de les malalties degeneratives dels adults i joves (on s’inclou l’artroscòpia de maluc i les noves tècniques quirúrgiques substitutives de maluc), l’ortopèdia infantil i el maneig i tractament dels pacients politraumàtics (aquells que pateixen múltiples lesions i fractures, especialment després d’un accident de trànsit).

Ubicació del servei: 6ª planta A Hospital Universitari de Girona Dr. Josep Trueta

Cap de servei: Miquel Àngel Froufe Siota

Supervisora: Elisabeth Salinas Palacios

Secretaria: Ester Caselles Joan
 

Telèfon: 972 940 298

Correu electrònic: cot.girona.ics[arroba]gencat.cat

Horaris

Secretaria de 8 a 15h
Passi visita de 8 a 08:35h.
Passi visita conjunt servei dilluns 9:15 a 10h (informació als familiars)
Informació als familiars de pacients ingressats. Dilluns a divendres 8:45h

Àmbit: 

Hospital