Ginecologia i Obstetrícia

Servei Assistencial

Presentació

El servei de Ginecologia i Obstetrícia es gestiona des de la Direcció Clínica d'aquesta especialitat. Està formada per l’equip del programa d'Atenció a la Salut Sexual i Reproductiva (ASSIR) del Gironès -Pla de l'Estany, el servei de ginecologia i obstetrícia de l'Hospital Universitari de Girona Dr. Josep Trueta amb tot l’equip de l’àrea obstètrica, a més de la unitat 4a A de l’hospital Universitari Dr. Josep Trueta, com a unitat d'hospitalització de les pacients que requereixen ingrés. Els especialistes visiten a consultes externes tots els dies de la setmana, tan a l'ASSIR com a  les consultes d'alt risc a l'Hospital Trueta.

La Direcció Clínica de Ginecologia i Obstetrícia té per objectiu proporcionar una assistència sanitària de màxima qualitat a les pacients assignades, les dones de Girona, Sarrià de Ter , Celrà i Banyoles.  Es treballa per la integració dels nivells assistencials, la continuïtat assistencial i la transversalitat assistencial, és a dir,  atendre a cada pacient en el nivell que correspon (atenció primària, atenció hospitalària i atenció socio-sanitària), en funció de la complexitat assistencial  del cas.

També és tasca del Direcció Clínica de Ginecologia i Obstetrícia del Trueta proporcionar el suport necessari als hospitals comarcals de la Regió, en tant que centre hospitalari de referència al territori, de manera que ha d'assumir els casos que per qüestions de complexitat la resta no puguin atendre. 

Cal destacar la Unitat de Patologia Mamària (UPM) de l’Hospital Universitari de Girona Dr. Josep Trueta, acreditada per part de la Societat Espanyola de Senologia i Patologia Mamària (SESPM), una distinció que certifica un alt nivell d’excel·lència i qualitat assistencial. La UPM del Trueta desenvolupa una tasca assistencial i investigadora i està constituïda per tots els especialistes implicats en el tractament de la patologia mamària: cirurgians generals i de medicina plàstica i reparadora, ginecòlegs, radiòlegs, anatomopatòlegs, oncòlegs mèdics i radioterapeutes, així com metges especialistes en Medicina Nuclear, infermeres especialitzades i fisioterapeutes. El principal objectiu de la UPM és oferir una assistència integral en el diagnòstic de la patologia de la mama i especialment del càncer de mama.

 

Àmbit: 

Hospital